Màster en Llengua i Comunicació Digital

FAQs

En quant de temps s'ha de cursar aquest Màster?

Si l'estudiant es vol dedicar al màster a temps complet, el màster el podrà finalitzar en un curs acadèmic (d'octubre a juny, amb extensió fins al setembre per a la defensa del TFM).

També hi ha itineraris per cursar el màster a temps parcial durant 2 cursos, o fins i tot 3.

Quines llengües es treballen al Màster?

Com a mínim, l'estudiant haurà de treballar 2 de les 3 llengües del màster, que podrà escollir lliurement. Per tant, es podrà triar entre 4 possibles itineraris lingüístics:

  1. - espanyol + català
  2. - espanyol + anglès
  3. - català + anglès
  4. - anglès + espanyol + català

Les persones matriculades al màster treballaran per assolir un domini d'expert/a en les llengües que hagin escollit (anglès: C1+/C2; espanyol: C2; català: C2).

Hi ha requisits d'entrada al Màster?

Cal estar en possessió d'un certificat de nivell C1 (Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües) de les 2 o 3 llengües escollides (segons l'itinerari triat) o superar una prova en què es certifiqui aquest nivell.

En el cas en què la persona candidata demostri un B2+ a la prova esmentada o presenti un certificat que pugui acreditar aquest nivell, podrà ser admesa al màster i haurà de cursar complements de formació.

Quins són els complements de formació i quan es cursen?

Els complements de formació els cursa obligatòriament l'estudiant que, partint d'un B2+, ha d'assolir el nivell C1 de la llengua o les llengües del màster en què vulgui cursar els estudis. 

Tots els complements es poden cursar de forma virtual i mentre s'estan cursant les assignatures del màster. Es reparteixen entre els dos semestres. 

El nombre de crèdits corresponents als complements de formació per a cada llengua és 12 (dues assignatures cada semestre de 6 crèdits cadascuna)

Per tant, l'oferta de complements de formació és la següent:

  • 1r semestre
    • 6 crèdits de complements de formació de llengua anglesa
    • 6 crèdits de complements de formació de llengua espanyola
    • 6 crèdits de complements de formació de llengua catalana
  • 2n semestre
    • 6 crèdits de complements de formació de llengua anglesa
    • 6 crèdits de complements de formació de llengua espanyola
    • 6 crèdits de complements de formació de llengua catalana

Com se seleccionen les persones candidates si hi ha més demanda que oferta?

Si la demanda supera l'oferta de places del màster, que està limitada a 20, les sol•licituds seran examinades per la comissió responsable del programa del màster, la qual efectuarà la selecció de les persones candidates segons els criteris que s'exposen a continuació per l'ordre indicat, és a dir, sols s'aplicarà el segon criteri en el cas que el nombre de candidats que compleixen el primer requisit sigui superior a 20.

1. Titulacions d'accés: Periodisme, Filologia o altres titulacions afins a aquestes (per exemple: Comunicació audiovisual, Màrqueting, Publicitat, per una banda, i Traducció, Llengües Aplicades, Lingüística, per una altra).

2. Valoració numèrica de l'expedient acadèmic de la titulació d'accés.

Sols en el cas que la demanda continués superant l'oferta un cop aplicats aquests 2 criteris, es prioritzaran les persones candidates que triïn un itinerari on s'inclogui el català.

Segons l'exposat, en cada període de matrícula, les persones candidates que estiguin en possessió d'una titulació que NO sigui afí a les esmentades en el punt 1, podran ser admeses al màster si queden places vacants, és a dir, no cobertes per persones candidates amb titulacions afins.

S'ofereix algun tipus de convalidació/reconeixement de crèdits?

Les persones que acreditin experiència laboral en alguna temàtica del Màster i/o formació prèvia (assignatures de doctorats, màsters afins o altres estudis o titulacions) podran reconèixer crèdits, amb les limitacions que marca la normativa.  (Llegir més)

Un cop feta la preinscripció en línia, què més he de fer?

Tota la informació la trobaràs en aquest enllaç.

Quins requisits tecnològics necessito?

  • Ordinador
  • Càmera web
  • Altaveus 
  • Micròfon 
  • Connexió a internet d’alta velocitat

 

És totalment en línia i asíncron?

És 100% en línia. No hi ha cap sessió presencial (excepte les pràctiques, que sí ho són).

També és totalment asíncron, o sigui, sense horaris. La comunicació es fa tota via el campus virtual i l'estudiant s'ha de connectar cada dia per estar al dia de tot el que s'hi publiqui. De totes maneres, com volem acompanyar l'alumnat en el procés d'aprenentatge,  organitzem unes 2 tutories per assignatura per fer trobades síncrones a través de videoconferència. Aquestes tutories s'utilitzen per resoldre dubtes, fer tasques amb l'acompanyament del professorat i seminaris de discussió.

Els dies i les hores es consensuen entre el professorat i l'alumnat, aplicant sempre la màxima flexibilitat i, en el cas que sigui necessari, s'ofereixen alternatives per suplir la connexió síncrona si no arriba a ser possible. 

Com es realitzen les proves en línia?

  • La sessió serà enregistrada amb l’objectiu de poder revisar-la durant el procés d’avaluació i/o revisió. Pel que fa a l’enregistrament de dades personals dels estudiants de la Universitat de Lleida, la normativa preveu de manera explícita la possibilitat de gravar les diverses activitats docents. Aquests continguts romandran arxivats a la Universitat de Lleida durant el període establert en el reglament corresponent. La mateixa normativa estableix que la UdL no necessita el consentiment de les persones afectades per a fer l’enregistrament, tal com s’indica a la guia docent de cada assignatura des de l’inici del curs (https://unidisc.csuc.cat/index.php/s/6YmWjHtUWcryan1).

 

  • L’estudiant ha de disposar de les següents especificacions tècniques en el moment de la prova:
    • Ordinador
    • Càmera web
    • Altaveus (no es poden utilitzar auriculars)
    • Micròfon sense fils (no integrat en auriculars)
    • Connexió a internet d’alta velocitat
    • Programes específics instal·lats a l’ordinador des del qual es fa la prova: es detallaran al llarg del curs

 

  • A l’inici de la prova, l’estudiant ha de mostrar el DNI (o un altre document equivalent per acreditar la seva identitat) a la càmera web per tal de verificar la seva identitat. També és necessari que l’estudiant sigui visible mentre mostra el document.

 

  • Així mateix, haurà d’utilitzar la càmera web per mostrar al professorat l’aula o espai on es realitza l’examen. Aquesta fase de preparació no serà enregistrada. En tot cas, la mostra s’ha de fer lentament i amb prou llum perquè es pugui veure clarament i perquè el professorat pugui verificar sense dificultats els següents aspectes:
    • Que l’habitació és de dimensions reduïdes.
    • Que està tancada.
    • Que està ben il·luminada.
    • Que la superfície de treball està lliure d’apunts i altres materials (llibres, papers, etc.).
    • Que l’estudiant es troba sol/a a l’habitació.

Quant val el màster?

Aquest és un màster oficial dins de l’Espai Europeu d’Educació Superior, per tant els preus són públics ja que estan fixats per l’Administració.

El preu per curs dependrà del nombre de crèdits matriculats. A nivell orientatiu, la matrícula dels 60 crèdits ECTS puja aproximadament 1.160€.

A més, cal tenir en compte el següent:

  • A part de l'import de matrícula, s'haurà d'abonar una quantitat en concepte de preinscripció.
  • Per als estudiants de primer any, s'hi ha d'afegir una taxa.

En total, el cost del màster és d'uns 1.300€.

Les persones de l'Estat Espanyol poden demanar el fraccionament del pagament i participar en les convocatòries obertes de beques

S'ofereixen beques?

Consulta la secció de Beques i ajuts d'aquest lloc web, on periòdicament publiquem convocatòries obertes de beques per a màster. (Llegir més)

Si sóc estudiant amb nacionalitat no espanyola, tinc taxes addicionals?

L'estudiantat que presenti una titulació universitària obtinguda en sistemes educatius estrangers, haurà d'abonar una taxa d'aproximadament 200 euros en concepte d'estudi de la trajectòria acadèmica pel seu accés als estudis de màster, que es pagarà en el moment de la matrícula.

Voldria cursar estudis de doctorat després del màster. Què m'oferiu?

Si vols continuar cursant estudis de doctorat després d'acabar el màster, el professorat del màster té experiència dirigint tesis doctorals. El professorat pertany a Grups de Recerca Consolidats. Contacta amb la Coordinació del Màster per resoldre els dubtes que et sorgeixin.